Dominik Feri míří před soud. Obžalovali ho z několika znásilnění

Státní zastupitelství pro Prahu 3 v pondělí obžalovalo exposlance TOP 09 Dominika Feriho ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění. V jednom případě měl podle žalobců znásilnit 17letou dívku, což státní zástupkyně kvalifikovala jako znásilnění dítěte, zjistil web Seznam Zprávy. Ferimu tak hrozí až deset let za mřížemi.

Informaci o obžalobě TN.cz potvrdil mluvčí státního zastupitelství Aleš Cimbala. "Státní zástupkyně Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 3 podala k Obvodnímu soudu pro Prahu 3 v pondělí obžalobu na jednu fyzickou osobu. Té je obžalobou kladeno za vinu jednání kvalifikované jako dva dokonané trestné činy znásilnění a jeden pokus o znásilnění," sdělil Cimbala.

[chooze:article;value:464800]

Feri se cítí nevinný. "Vítám, že po pomalu dvouletém čekání budu moci soudu předložit důkazy dokládající mou nevinu. Doposud jsem nemohl probíhající řízení veřejně jakkoliv věcně komentovat, což mělo za následek, že média byla odkázána pouze na jednostranná vyjádření. To se ale brzy konečně změní," uvedl.

Policie se o politika začala zajímat na základě výpovědí několika dívek, které zveřejnily Deník N a A2larm. Podle jejich tvrzení se měl Feri opakovaně dopouštět sexuálního obtěžování a v několika případech i znásilnění.

Návrh na obžalobu Dominika Feriho podali kriminalisté v říjnu: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.