Dominik Feri nastoupil do vězení. Za dvě znásilnění a pokus si odsedí tři roky

"Odsouzený by měl nastoupit do zítra (do úterý 28. května – pozn. red.), protože výzvu převzal 23. května a musí nastoupit do pěti dní od převzetí," potvrdil TN.cz mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 3 Marek Bodlák. Podle informací TV Nova Feri nastoupil už v pondělí odpoledne do věznice v Teplicích.

Exposlance Dominika Feriho za TOP 09 poslal nepravomocně za mříže Obvodní soud pro Prahu 3 už loni. Feri se proti rozsudku odvolal, ale Městský soud v Praze letos v dubnu odvolání zamítl. Podle rozhodnutí soudu se bývalý poslanec dopustil dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj.

Trest odnětí svobody na tři roky je tak pravomocný. Kromě toho měl bývalý poslanec také zaplatit poškozeným celkem 510 tisíc korun.

[chooze:article;value:552069]

​Feri krátce po potvrzení rozsudku městským soudem prohlásil, že podá dovolání k Nejvyššímu soudu. To ale nemá odkladný účinek. Do vězení tak musí nastoupit bez ohledu na dovolání.

O podezření bývalého poslance TOP 09 ze znásilnění napsal poprvé v roce 2021 Deník N a Alarm, kterým se svěřilo několik žen, které měl Feri sexuálně zneužít. V reakci na podezření ze znásilnění se Feri krátce nato zřekl mandátu poslance a opustil stranu. Svou vinu několikrát popřel.

Feri je vinen. Soud ho poslal na tři roky do vězení. Podívejte se na dubnovou reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.