Moderní bydlení

Domovu seniorů vzaly povodně kuchyni. V odklízení škod jim pomáhají vězni

"Tady vidíme ještě zašpiněnou zeď, takže jsme asi tak ve výšce metr třicet zhruba od podlahy," popsal ředitel Domova Bílá Opava Michal Jiráska řádění velké vody v tamní kuchyni.

Když voda opadla, přijeli pomáhat odsouzení z opavské věznice a v domově jsou doteď. "My jsme hlavně rádi, že můžeme pomoct těm potřebným lidem, kteří potřebuji tu pomoc," řekl jeden z vězňů.

Seniorům z Domova Bílé Opavy nyní vaří v opavské věznici. Zatím prý však jen dočasně. "Vzhledem k tomu, že tu kuchyň mají poničenou opravdu hodně, tak za 2 měsíce uvidíme co dál, jak situace postoupila a doufejme, že bude i nadále v našich silách jim po nějakou dobu vyjít vstříc. V naší věznici vaříme kolem 400 jídel denně a teď se stravou pro Domov Bílá Opava je to nárůst o 180 až 190 jídel denně," uvedla mluvčí opavské věznice Barbora Šumberová.

[chooze:article;value:577751]

​"Nám chutnají ty obědy, ty jsou nejlepší za poslední dobu. Jak se to střídalo, tak bychom rádi u nich zůstali," pochvalovali si změnu stravy důchodci z Bílé Opavy.

Škody po povodních v Domově odhadli na 32 milionů korun. Opraveno by mělo být do konce příštího roku. "Rádi bychom, kdyby významná část oprav byla provedena ještě v tomto roce. Máme na to několik málo měsíců. Potom další část bude probíhat v příštím roce, určitě do konce roku," doufá Jiráska.

Odsouzení z opavské věznice pomáhají i na dalších místech v Opavě a obyvatelé si to vesměs pochvalují.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.