Donald Trump řekl, že pokud se vrátí do Bílého domu, zavře své politické nepřátele

Podle listu The Guardian moderátor Glenn Beck během rozhovoru připomněl Trumpův slavný předvolební slib, že "zavře" Hillary Clintonovou, svou politickou soupeřku ve volbách v roce 2016, což Trump v úřadu nesplnil. Trumpovi pak položil otázku, zda lituje, že Hillary Clintonovou nezavřel, a zda, pokud bude znovu prezidentem, bude zavírat lidi?

Na to Trump odpověděl: "Odpověď zní, že nemáte na výběr, protože to dělají oni nám." On sám přitom čelí na základě čtyř žalob obvinění celkem z 91 trestných činů souvisejících s ovlivňováním prezidentských voleb, uchováváním utajovaných informací a platbami za mlčení hvězdě filmů pro dospělé. Popírá, že by se dopustil protiprávního jednání, a tvrdí, že je obětí politického pronásledování. Soudní procesy jsou naplánovány na příští rok.

[chooze:article;value:519942]

Začátkem tohoto měsíce server Politico vypočítal, že Trumpovi hrozí maximálně 641 let vězení. Po přidání 13 obvinění z vydírání a spiknutí v Georgii Forbes zvýšil celkovou dobu odnětí svobody na více než 717 let.

Oba weby však připomínají, že v případě odsouzení je nepravděpodobné, že by bývalý sedmasedmdesátiletý prezident dostal maximální tresty. Odsouzení by Trumpovi nebránilo ani v kandidatuře na prezidenta nebo ve zvolení. V tomto ohledu Trump dominuje celostátním průzkumům a průzkumům v klíčových státech ohledně republikánské prezidentské nominace.

https://twitter.com/guardian/status/1696932684101005795

První Trumpovo obvinění se týkalo pokusů najít špínu na soupeře včetně Bidena, a to v souvislosti s politikou a podnikáním na Ukrajině. Nyní v Kongresu Trumpovi republikánští spojenci hrozí Bidenovi impeachmentem kvůli nepodloženým obviněním spojeným s jeho synem Hunterem.

Podle Trumpa stojí za obviněními proti němu Joe Biden. Ve skutečnosti však byla vznesena prokurátory nezávislými na Bílém domě. Čtyřiačtyřicet z nich podal zvláštní poradce ministerstva spravedlnosti Jack Smith, čtyřiatřicet manhattanský okresní prokurátor Alvin Bragg a zbývajících třináct Fani Willisová, okresní prokurátorka okresu Fulton v Georgii.

Trump také tvrdil, že za obviněním ze znásilnění ženy, kterou údajně nikdy nepotkal, stojí demokratická strana. Narážel tím na občanskoprávní žalobu spisovatelky E. Jean Carrollové, která tvrdí, že ji Trump v 90. letech v New Yorku sexuálně napadl. Začátkem letošního roku byl Trump shledán odpovědným za sexuální zneužívání a pomluvu a byla mu uložena pokuta ve výši přibližně 5 milionů dolarů. Druhý soudní proces se má konat příští rok. Soudce v případu uvedl, že Trump byl odsouzen jako násilník.

Soud stanovil datum zahájení procesu s Donaldem Trumpem, začne před prezidentskými volbami:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.