Donald Trump unikl zabavení majetku. Sehnal miliardovou kauci

Zabavení Trumpovy luxusní floridské rezidence Mar-A-Lago či známého newyorského mrakodrapu Trump Tower na 5. avenue. To jsou nemovitosti, o které bývalý prezident a miliardář Donald Trump mohl přijít kvůli astronomické pokutě, kterou mu vyměřil soud v New Yorku.

Teď je hrozba zažehnána. Trumpovu týmu se podařilo sehnat ručitele, který pokryl částku přesahující čtyři miliardy korun. Pokutu mu vyměřil soud za to, že více než deset let uměle nadhodnocoval svůj majetek, aby získal příznivé podmínky pro půjčky.

"Jak jsme slíbili, prezident Trump složil kauci. Těší se, že se domůže svých práv v odvolacím řízení a zvrátí tento nespravedlivý rozsudek," uvedla právnička Donalda Trumpa Alina Habbbaová. 

[chooze:article;value:548772]

​Původně soud po Trumpovi požadoval v přepočtu 10,5 miliardy korun. Jeho týmu se ale nepodařilo sehnat ručitele, který by potvrdil, že prezidentský kandidát má dostatek financí k pokrytí stanovené částky, a to ať už v podobě hotovosti, akcií nebo cenných papírů. Po stížnosti Trumpových obhájců pak koncem března odvolací soud částku snížil na čtyři miliardy korun.

V případě, že by Trump ručitele nesehnal, hrozilo mu také zmrazení osobních a podnikatelských bankovních účtů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.