Donald Tusk dostal ochranku! Podle policie mu reálně hrozí atentát

"Každý týden v dopisech a na sociálních sítích nacházím výhrůžky svým blízkým a rozsudky smrti a výhrůžky pokusem o atentát proti mně. V prosinci mě policie informovala, že hrozba útoku je reálná a konkrétní jako nikdy předtím. Proto ta žádost o ochranu, " napsal ve středu na svůj Twitter lídr Občanské platformy Donald Tusk.

https://twitter.com/donaldtusk/status/1608156809130303494?cxt=HHwWjICz9Z6GqdEsAAAA

Informace polských médií potvrdil ve středu mluvčí Občanské platformy Jan Grabiec. V rozhovoru s agenturou PAP uvedl, že jeho šéfovi byla poskytnuta ochrana Státní ochranné služby. Zároveň připustil, že Občanská platforma už dříve poskytovala státním službám informace o hrozbách, které se objevily v souvislosti s jejím vůdcem.

"Nedávno také došlo k oznámení od samotné policie, týkající se konkrétní hrozby související s osobou Donalda Tuska. Myslím, že to ovlivnilo rozhodnutí SOP,“ zdůraznil Grabiec.

Polský deník Rzeczpospolita přinesl informaci, že o přidělení ochranky předsedovi Občanské platformy, tj osoby uvedené v zákoně, rozhodl už před Vánocemi ministr vnitra Mariusz Kamiňski.

Rozhodnutí o udělení ochrany Tuskovi je tajné, ale pro její udělení existují podle deníku pevná pravidla a pro chráněné osoby musí existovat skutečná hrozba. Přestože Tusk vysloveně nepatří mezi osoby taxativně uvedené v zákoně o Státní ochranné službě, využil ministr vnitra v tomto případě pravomoc rozšířit ochranu na další osoby mimo tento seznam "z důvodů státního zájmu".

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.