Moderní bydlení

Donutíme Kreml k míru, slibuje Zelenskyj spojencům. Žádá rakety na útoky v Rusku

Podle Zelenského by měl Západ ignorovat "červené linie" ruského prezidenta Vladimira Putina. Kvůli těm nechtějí někteří spojenci, aby používal Kyjev dodané zbraně v Rusku. Obávají se totiž eskalace. Podle ukrajinského prezidenta ale výhrůžky šéfa Kremlu nic neznamenají, informoval web Frankfurter Allgemeine.

"Potřebujeme rozhodnost a prostředky našich partnerů, abychom zastavili ruský vzdušný teror. Je klíčové, aby zbraně z balíčků dorazily k našim oddílům," vzkázal Zelenskyj. "Také potřebujeme, aby naši spojenci silně rozhodli o zbraních dlouhého doletu a přiblížili tak spravedlivý mír," dodal.

[chooze:article;value:572129]

Kromě raket, kterými chce útočit na cíle v Rusku, žádá ukrajinský prezident i stíhačky F-16, aby Ukrajinci mohli konkurovat ruské armádě, uvedl web deníku Süddeutsche Zeitung.

Zelenskyj přijel nezvykle na americkou základnu Ramstein v Německu, kde jedná Ramsteinská skupina, její členem je asi pět desítek zemí. Na úvod jednání americký ministr obrany Lloyd Austin oznámil, že prezident Spojených států Joe Biden v pátek schválí další balíček pomoci Ukrajině v hodnotě 250 milionů dolarů (asi 5,6 miliardy korun).

Některé země, které Ukrajině dodávají zbraně, nařizují Kyjevu, aby se s nimi pouze bránil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.