Dopadla na vás drahota? Stát lidem v nouzi přispívá na internet i volání

Čechům v nouzi pomáhá stát i v oblasti komunikace. Mohou tak ušetřit za služby mobilních operátorů. Příspěvek se vztahuje na mobilní tarify, pevnou linku i internetové připojení, a to jak pevné, tak mobilní.

Stejnou výhodu mají i osoby se zdravotním postižením. Jak lidé v hmotné nouzi, tak držitelé průkazu ZTP nebo ZTP/P mohou od státu dostat 200 korun. Tato částka se jim tak odečte každý měsíc z vyúčtování.

[chooze:article;value:507928]

K tomu, aby člověk mohl cenové zvýhodnění využívat, se musí nejprve přihlásit. Na stránkách operátorů nalezne formulář, který je třeba vyplnit. Ten se nazývá Žádost o poskytování zákonného cenového zvýhodnění. O2Vodafone, i T-Mobile mají formuláře na svém webu společně s návodem, jak získat příspěvek.

Vyplněný formulář je následně třeba zanést do prodejny společně s potvrzením vydaným Úřadem práce, které doloží, že na příspěvek skutečně má člověk nárok. Zdravotně postižení dokládají místo toho průkaz ZTP nebo ZTP/P.

Podmínkou státního příspěvku je to, že jej lze využít pouze u služeb jednoho operátora. Pokud chcete operátora změnit, ale příspěvek si ponechat, je třeba cenové zvýhodnění ukončit u předchozího operátora. Následně je potřeba celým procesem projít znovu.

Podrobný návod, jak si o příspěvek zažádat, natočila O2. Podívat se na něj můžete zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.