Dopadli jsme zvrhlíka, oznámila policie. V Ostravě měl osahávat ženy. Nejmladší bylo 12 let

Dívenka, které bylo teprve 12 let, i 59letá žena. Muž z Ostravy si mezi svými obětmi příliš nevybíral. Když mu žena padla do oka, pronásledoval ji a v nestřeženém okamžiku ji začal osahávat na intimních partiích. Policistům se přiznal, že do konce listopadu napadl celkem šest žen.

Dopadli ho v pátek 6. ledna poté, co měl obtěžovat další ženu v Ostravě-Porubě. Jeho poslední oběť však neváhala a záhy po napadení zavolala policii. Kriminalisté muže zadrželi asi dva kilometry od místa činu.

[chooze:article;value:482208]

Ke všemu se přiznal. Uvedl, že oběti si vybíral náhodně. Do Ostravy jezdil za prací, a když v ní skončil, toulal se po městě, aby se, jak sám policii řekl, podíval na nějaké holky a popřípadě si na nějakou sáhl. Ve všech případech na něj ženy začaly křičet.

"V jednom případě se poškozená otočila a slovně se ohradila. Jak potom sám obviněný u výslechu uvedl, ze strachu, že by žena mohla dělat nějaký bojový sport, raději utekl," uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

[chooze:article;value:483673]

Nyní je muž obviněný ze znásilnění a omezování osobní svobody. Podle policie měl říci, že ho tíží svědomí a že se mu uleví, když se přizná. Nyní je ve vazbě a v případě odsouzení mu hrozí až pět let vězení.

Policie doporučuje všem obětem obdobných činů, aby, ačkoliv se jedná o velmi stresovou situaci, věc okamžitě oznámily na tísňové lince 158, pokusily se pachatele co nejlépe popsat a počkaly na místě až do příjezdu policie.

Mladé ženy a dívky ve Strakonicích čelí sexuálnímu obtěžování (10/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.