Dopravce zrušil letní vlaky na Jadran. Můžete s nimi ale jet na Ukrajinu

Společnost RegioJet přinesla smutnou zprávu pro fanoušky železniční dopravy. Oblíbené letní vlaky do Chorvatska už totiž v roce 2024 nevyjedou. Nahradit je mají autobusy, které budou o prázdninách vyrážet na cestu každý den, v červnu a v září pak třikrát týdně.

"Cestující se mohou těšit na nadstandardní pohodlí v nových moderních autobusech Setra s uspořádáním sedadel ve stylu dva plus jedna," propaguje novou formu spojení dopravce.

Že tyto autobusy vlaky po čtyřech letech nahradí, potvrdila TN.cz i mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová. "Vlak do Chorvatska letos jezdit nebude. Tato linka byla jednou z nejdelších v Evropě, projížděla mnoha státy a díky výlukám nesla rizika zpoždění. Proto jsme se rozhodli přesměrovat kapacitu vlaků na jiné spojení, konkrétně z Prahy na Ukrajinu," sdělila.

[chooze:article;value:527901]

Že právě kvůli spojení na východ Evropy vlaky k Jadranu nevyjedou, webu Zdopravy.cz potvrdil i majitel společnosti Radim Jančura. "Dáváme přednost celoročnímu provozu na Ukrajinu," prohlásil.

Posílení těchto spojů RegioJet ohlásil už loni v prosinci v rámci změny jízdních řádů. Kromě už zavedené noční linky do polské Přemyšle, na kterou navazují spoje do Lvova a dále na Ukrajinu, dopravce nově prodloužil také linku, která původně končila ve slovenských Košicích, a to až do ukrajinského města Čop.

Nové jízdní řády začaly napříč Evropou platit 10. prosince loňského roku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.