Dopravci očekávají vánoční nápor. Do kdy objednat dárky, aby dorazily včas?

Česká pošta

Dopravce doporučuje podávat balíky, které mají dorazit ještě před Štědrým dnem, nejpozději do středy 20. prosince. "Pochopitelně ale platí, že i v případě balíků předaných do přepravy České pošty po tomto datu vyvine Česká pošta maximální úsilí pro jejich včasné dodání v mezích stanovených poštovními podmínkami," uvedl mluvčí pošty Matyáš Vitík.

V případě, že kurýr klienta nezastihne na jeho adrese, bude balík standardně uložený na ukládací poště zákazníka. Ovšem jen v případě, že si dotyčný nezvolí jinou z nabízených možností.

[chooze:article;value:532221]

Zásilkovna

Zásilkovna stanovila rozhodný den na úterý 19. prosince při podání balíku na výdejním místě. Pokud jej lidé budou podávat na depech, mají čas až do středy 20. prosince.

"Své zásilky můžete samozřejmě podávat i po uvedených datech. Uděláme vše pro to, abychom je do Vánoc vašim zákazníkům doručili. Při podání po doporučených termínech však každým dnem významně roste riziko, že zásilka zákazníkům včas nedorazí nebo si ji nestihnou vyzvednout," varovala Zásilkovna.

PPL

Zásilky bude PPL doručovat do pátku 22. prosince. Přepravce navíc informoval, že v 98 % případů je schopný zajistit doručení do Vánoc, pokud bude odesílatel balík expedovat do čtvrtka 21. prosince. Samozřejmě platí, že je lepší objednávat co nejdříve a nenechávat to na poslední chvíli.

DPD

Stejně jako mnozí další uvádí dopravce DPD jako bezpečný termín středu 20. prosince. Pokud odesílatel do tohoto dne předá balíček k přepravě, dorazí ještě před svátky.

[chooze:article;value:529648]

"Vaši objednávku musí e-shop nejdříve zpracovat tak, aby nám stihnul zásilku do 20. 12. předat. Délka zpracování Vaší objednávky v e-shopech se může na každém e-shopu lišit a dokáže ji ovlivnit pouze e-shop. DPD ovlivní pouze až samostatné doručení k vám domů nebo do jednoho z více než 4000 výdejních míst a boxů po celém Česku a 100 000 výdejních míst v Evropě," radí přepravce na webu.

DHL Express

"U zásilek ze zahraničí je třeba zohlednit standardní dobu přepravy, případně i časovou rezervu na celní odbavení. Zásilky po České republice standardně doručujeme do druhého dne. Protože letos připadá Štědrý večer na neděli, musí být zásilky v naší síti do pátku 22. 12.," řekl TN.cz provozní ředitel a jednatel společnosti DHL Pavel Šmejkal.

Podvodů na internetu o Vánocích přibývá. IT expert řekl, na co si dát pozor:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.