Dopravní komplikace v Praze: Policie varuje před průvodem desítek koní

[chooze:gallery;value:37052]

​Do centra Prahy ve čtvrtek po poledni vyrazil průvod uspořádaný v rámci akce Memoriál generála G. A. Custera. Amerického vojevůdce ztvárňuje populární herec Václav Vydra. Do průvodu se zapojilo asi osm desítek jezdců na koních. Podle organizátorů akce jde o jubilejní 20. ročník. 

"Od 12 hodin vyjde průvod koní z Císařského ostrova na okružní cestu Prahou. Okolo 14 hodin dorazí průvod zpět na Císařský ostrov. Magistrát hlavního města Prahy z výše uvedených důvodů rozhodl o postupné uzavírce pozemních komunikací v trase průvodu na dobu nezbytně nutnou pro jeho uskutečnění," upozornila Policie.

Průvod ale kvůli vysokým teplotám několikrát zastavil. Jezdci přitom předvedli i krátké ukázky. Zastávky jej ale zároveň výrazně zdržely, a tak ve 14 hodin nedosáhl ani Hradčanského náměstí. K Hradu dorazil až kolem půl třetí odpoledne a na cestu se znovu vydal deset minut před 15. hodinou. 

[chooze:article;value:569568]

Průvod má být veden ulicemi Císařský ostrov, Za Elektrárnou, Bubenská, Strojnická, U smaltovny, Veletržní, Bubenská, nábř. Kapitána Jaroše, Štefánikův most, Řásnovka, Klášterská, Dvořákovo nábř., nám. Curieových, Pařížská, Staroměstské nám., nám. Franze Kafky, Kaprova, nám. Jana Palacha, Mánesův most, Klárov, U Lužického semináře, Míšenská, Dražického nám., Mostecká, Malostranské nám., Nerudova, Ke Hradu, Hradčanské nám., Kanovnická, U Brusnice, Jelení, Mariánské hradby, Chotkova, Badeniho, Na Špejcharu, Kostelní, Muzejní, Letohradská, Ovenecká, Letenské nám., Ovenecká, Stromovka, Za Elektrárnou a odtud zpět na Císařský ostrov. 

"Odbor dopravní policie Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy bude po dobu průvodu usměrňovat provoz tak, aby byla v maximální možné míře zajištěna bezpečnost a plynulost provozu na dotčených pozemních komunikacích," hlásili policisté. 

Akce bude v dalších dnech pokračovat v Benešově a Všeticích ve středních Čechách. Její součástí budou různé komentované ukázky a chybět nemá ani hudební vystoupení.

Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.