Dopravu v Praze ochromí opravy mostů. Na několika místech budou uzavírky

Jednou z největších stavebních akcí je poslední část rekonstrukce Barrandovského mostu, která se spojením dvou etap za sebe zvládne o rok rychleji. Opravy skončí na konci prázdnin. Technické správy komunikací zároveň zahájila práce na bourání inundačního mostu Libeňského soumostí, který byl ve špatném stavu.

"Budeme se pohybovat kolem investic 2 miliard korun. Všechny ty rekonstrukce jsou velmi pečlivě koordinovány, není možné opravovat silnice bez uzavírek, až to někdo vymyslí, tak dostane Nobelovu cenu nebo dvě," sdělil 1. náměstek primátora hlavního města Prahy pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

V letošním roce také vznikne nový podchod Strakonické ulice nedaleko dálnice D4. Na frekventovaném úseku je nyní přechod vedoucí přes dva jízdní pruhy směrem z Prahy a tři směrem do města.

[chooze:article;value:552588]

​"Je tam snížená rychlost. Je tam nebezpečný přechod a my jsme konečně začali v letošním roce přeložkami kabelů PRE a teď se tam rozjíždějí vlastní stavební práce," upřesnil náměstek ředitele TSK Praha Josef Richtr.

Důležité rekonstrukce čekají například ulici Dukelských hrdinů, Ďáblickou, Hartigovu a řadu dalších. V budoucnu navíc TSK plánuje opravy dalších mostů. Postupně se připravuje na rekonstrukce Hlávkova, Mánesova, Čechova a Palackého mostu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.