Došetřete střelbu na fakultě, žádá univerzita policii. Podá stížnost

"Univerzita Karlova (UK) informuje, že v pátek 14. 6. 2024 obdržela usnesení Policie ČR o odložení trestní věci ve vyšetřování tragických událostí na Filozofické fakultě UK. Dle dostupných informací stejné usnesení obdrželi nebo obdrží všichni poškození," napsala v tiskové zprávě univerzita.

"Univerzita Karlova potvrzuje, že podá proti usnesení stížnost s návrhem na úplné došetření všech souvislostí útoku i jemu předcházejících událostí," doplnila.

[chooze:article;value:558946]

Stížnost lze podat do tří kalendářních dnů po doručení usnesení. Podrobně hodlají právní zástupci univerzity žádost doplnit po nahlédnutí do spisu. Zatím podá stížnost ve zestručnělé podobě.

"V tomto smyslu jsme informovali zasažené, s nimiž jsme v pravidelném kontaktu," uvedla Lenka Henebergová, členka kolegia rektorky a proděkanka Fakulty tělesné výchovy a sportu UK, která se zasaženými od prosince průběžně komunikuje.

[chooze:article;value:559804]

"Usnesení o odložení již bylo doručeno prvním poškozeným, kdy některým z nich ho z pochopitelných důvodů doručujeme za asistence interventů," informovala v pondělí policie.

Web Seznam Zprávy minulý týden zveřejnil údajné závěry vyšetřování. Policie informace označila za nepřesné. Motivem vraha podle webu byla pomsta společnosti, kterou se cítil nepochopen.

Vrah z fakulty se mstil společnosti, útočil sám, měla zjistit policie (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.