Dostálová: Se Schillerovou nás museli rozsazovat, nejzlobivější z hnutí je Babiš

Jako místopředsedkyně Sněmovny se Dostálová stará mimo jiné o dodržování pravidel. "Jednací řád je pro nás místopředsedy bible. Máme tam barevné záložky nejčastějších věcí, co se děje," popsala se smíchem. Andreji Babišovi (ANO) při zasedání dokonce i vypnula mikrofon. "Kázeň musí být a místopředseda musí být apolitický pro všechny. Musím říct, že se tomu pan předseda zasmál a řekl pak: 'Panejo, ta mě krouhla,'" zavzpomínala.

Ona sama ale dříve při jednání kázeň tolik nedodržovala. Babiš prý musel ji i její kamarádku Alenu Schillerovou (ANO) na vládě okřikovat, protože neustále vyrušovaly. "My jsme taková trojka. Já, Alenka Schillerová a Richard Brabec, a to teda opravdu nás museli několikrát rozsazovat, protože jsme k smíchu neměli daleko," popsala Dostálová.

[chooze:article;value:514387]

Další místopředsedkyně Věra Kovářová (STAN) dává dohromady takzvaný kodex poslance, který bude zahrnovat i výrazy, jež by neměly na plénu zaznívat. "Emoce tam samozřejmě hodně pracují. Je ale pravda, že od sprostých výrazů bychom se měli oprostit, od toho tam jsou i místopředsedové, aby vedli poslance k pořádku. Někdy to jde hůř, ale snažíme se o to," zmínila Dostálová.

Kdo podle ní bude z hnutí ANO kodex poslance nejvíc porušovat a "zlobit", je ale prý už nyní jasné. "Na to všichni známe odpověď. Od nás je nejvíce emotivní právě Andrej Babiš, ale podle mě to od něj i naši voliči a občané očekávají, že on to řekne takzvaně od podlahy," míní místopředsedkyně.

V minulém volebním období byla ministryní pro místní rozvoj. "Chybí mi to, jsem akční člověk, baví mě něco vymýšlet a připravovat. V tom jsem jako ryba ve vodě. Zasedání v Poslanecké sněmovně je trochu ubíjející a není to úplně můj styl," uzavřela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.