Dovolená se psem: Může i do letadla, dejte si pozor na očkování

Cestovní kanceláře se musí vypořádávat s řadou požadavku a jedním z nich je i cestování s domácími mazlíčky. "Je to čím dál více požadovaná služba. Je to hodně populární, hlavně takoví ti menší psíčci, kteří jsou do osmi kilo," popsala provozní ředitelka.

"Ti standardně můžou i na palubu letadla, pokud splňují parametry," řekla. Člověk to jen musí nahlásit letecké společnosti a zaplatit letenku bez nároku na místo. Nejčastěji pak musí cestovat na klíně. "Majitelé je berou jako svoji rodinu a nechtějí je strkat někam, kde by jim bylo nekomfortně," vysvětlila.

[chooze:article;value:558996]

Do letadla pak můžou i větší psi, jen musí cestovat v nákladním prostoru. "To nedoporučuji, protože podmínky jsou tam horší. Je tam docela zima. Nerada to vidím, když někdo chce táhnout takového pejska s sebou a potom tam třeba i trpí," uvedla. Doporučila přepravní box alespoň vypolstrovat.

Vyřešit byste měli i očkování nejen pro vás, ale i pro zvíře a měli byste mít i mezinárodní očkovací průkaz. "Bez toho nedoporučuji s mazlíčkem cestovat, protože půjde do karantény jak v destinaci, tak potom následně doma," odůvodnila Okonkwo Gattuso.

[chooze:article;value:557099]

​"Důležité je také říct, že musíte nejenom ověřovat u letecké společnosti ty parametry pejska, ale zároveň i v hotelu. Některé hotely neakceptují domácí zvířátka, tak potom je s tím taky problém. Některé třeba nechtějí pejsky, ale akceptují kočky a podobně," dodala.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.