Dovolená se změnila v horor. Otec chtěl zachránit syna, pohltilo ho moře

K tragédii došlo podle mauricijských médií v sobotu dopoledne. Devětačtyřicetiletý muž z Británie se prý snažil zachránit před utopením svého dospívajícího syna, kterého v laguně Pomponette na jižním pobřeží ostrova smetly vysoké vlny, píše deník Daily Mail.

Patnáctiletého syna se mu sice zachránit skutečně podařilo, ale když se k němu krátce po desáté hodině dopoledne dostali záchranáři, po jeho otci nebylo nikde ani památky.  Záchranné jednotky proto podle portálu Mirror okamžitě zahájily rozsáhlou pátrací akci, která trvala celou noc a pokračovala i celou neděli.

Po nezvěstném Britovi pátral i vrtulník a pobřežní stráž, avšak bez úspěchu. Začínají proto panovat obavy o tom, že statečný muž při záchraně syna zemřel. Mluvčí ministerstva zahraničí uvedl, že otřesenou rodinu podporují a jsou v kontaktu i s tamními úřady.

[chooze:article;value:548171]

K tragédii došlo jen pouhý den poté, co britská rodina na Mauricius dorazila. Pohřešovaný muž se svou partnerkou a dospívajícím synem na ostrov v Indickém oceánu přijeli v pátek a měli tam strávit celý týden. Domů do Velké Británie se plánovali vrátit 30. března, tedy těsně před Velikonocemi.

Předpověď počasí přitom už minulý týden ukazovala, že o víkendu se má k Mauriciu přiblížit velká bouře, což může mít za následek nezvykle velké vlny. Ty měly být podle varování meteorologů až třímetrové.

Jak připomíná web Times of India, tragédie na Mauriciu se odehrála jen den poté, co se dvaasedmdesátiletý Brit utopil na pláži Talpona v jižní části státu Goa v západní části Indie. Silný proud ho měl v pátek večer unést ve chvíli, kdy si šel zaplavat se svou manželkou.

Děsivá nehoda v Kalifornii: Auto se zřítilo z útesu, muž zázrakem přežil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.