Dovolená u moře za příznivé ceny: I pivo tam stojí míň než v Česku

Bulharsko je zemí, která se z paměti Čechů pomalu vytratila. To je však podle cestovních kanceláří škoda. Milovníci moře si tam totiž užijí sluníčko, a dokonce dost ušetří. "Bulharsko je vůbec zajímavá destinace. Už dávno není tím místem, kam jezdili naši rodiče. Za poslední roky udělala tato země v cestovním ruchu ohromný pokrok," řekla Lenka Pátek za cestovní kancelář Blue Style.

"Například před 20 lety se v Primorsku prodávalo ubytování do takových apartmánů a menších hotýlků, kde klienti měli na chodbách sdílené koupelny. To už je dávno minulostí. Na plážích tam vyrostla spousta nových a moderních hotelů, ty starší byly zrekonstruované a ta země má opravdu co nabídnout," vysvětlila obchodní ředitelka cestovní kanceláře.

[chooze:article;value:509828]

Hlavní výhodou Bulharska jsou prý nízké ceny. "Je tam pro nás i velmi příznivá cenová hladina, je dokonce nižší než v České republice. Takže když se lidé budou chtít večer projít po promenádě, zastavit se v baru, dát si dobrý drink nebo chlazené pivo, tak je to bude stát méně, než by je to stálo v Česku," ozřejmila Lenka Pátek.

Turisty lákají i tamní pochoutky. "Navíc bulharská kuchyně je naprosto fantastická, každý miluje jejich saláty nebo grilovaná masa, a proto je Bulharsko velmi vyhledávanou destinací," dodala. Klienti prý obvykle preferují all inclusive zájezdy, které je v případě Bulharska vyjdou na zhruba sedm až osm tisíc korun za osobu.

[chooze:article;value:510832]

Češi si tu užijí spoustu sluníčka. "Rozhodně se vrátíte opálení, protože v Bulharsku je krásné letní počasí, kde je hlavně slunečno a polojasno. Občas se může objevit nějaká bouřka, která však rychle odezní a aspoň pročistí vzduch. Teploty zde mohou šplhat i do tropických výšin, a to například ke 35 °C," prozradila meteoroložka Dagmar Honsová.

Ani spekulací o znečištění Černého moře zničenou ukrajinskou přehradou se lidé nemusí bát. "Tyto obavy bych ráda rozptýlila. Situaci sledujeme, komunikujeme s místními úřady i našimi delegáty a nic znečištění nenasvědčuje," uzavřela Pátek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.