Dovolenou si u největšího jezera Itálie užijete i levně. Moc Čechů tam není

Okolí Lago di Garda bylo v pondělí od rána bez mráčku, tak toho štáb TV Nova využil a vydal se navštívit pevnost, která se tyčí nad městečkem Riva del Garda.

Cesta lanovkou nahoru vyjde zhruba na 120 korun a za zpáteční jízdenku zaplatíte 190 korun. Děti do 120 centimetrů a invalidé neplatí. Kdo si chce dát do těla, může k pevnosti po svých nebo si to vyšlápnout na kole.

"Dneska odpoledne máme zamluvenou projížďku lodí a na zbytek týdne zatím nemáme nic naplánovaného," svěřila se jedna z turistek. "Zmrzlina, káva a ovoce, ceny jsou v pohodě," řekla další.

[chooze:article;value:510748]

Stejně je to nahoře. Třeba Aperol Spritz si u západu slunce můžete dát za zhruba 165 korun. Čechů zatím podle obsluhy tuto sezonu moc nepřijelo. 

A přijet se dá kromě auta nebo vlaku na sever Gardy třeba i lodí, pravidelné linky křižují celé jezero několikrát denně. Třeba lístek z Rivy na jih Jezera do Sirmione vyjde zhruba na 320 korun. 

Pronajmout si můžete také člun nebo šlapadlo, to vyjde na hodinu zhruba na 230 korun. Jezero ale brázdí i jiné stroje, které k pohonu využívají vítr, ten ráno vane od severu a odpoledne od jihu. Vlny jsou potom jako na moři.

[chooze:article;value:509582]

Potřebné vybavení lze vypůjčit, třeba aktuálně velmi oblíbený paddleboard vyjde na hodinu na 350 korun. Voda je průzračná, teplota asi 20 stupňů. 

Odjet z pláže můžete třeba na kole, půjčovny jsou na každém rohu, stále oblíbenější jsou i elektrokola, na kterých můžete vyjet třeba na jednu z vyhlídek, kterých je okolo celého jezera plno.

Energii pak můžete doplnit v jedné z mnoha restaurací. O 50 kilometrů jižněji na vás už dýchne ta pravá středomořská atmosféra.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.