Dovolenou v Tunisku nemusíte strávit v hotelu. Může být aktivní i pro gurmány

Tunisko má většina lidí asi spojené s hotelovými resorty. Zdaleka to ale není všechno, co africká země nabízí. Podle Urbanové Duškové je země svou velikostí přímo stvořená k poznávání.

"Během týdne můžete objet celé Tunisko, ať už si půjčíte auto, nebo se dá dobře cestovat i hromadnou dopravou," popsala. Vypravit se můžete do pouště, za památkami nebo na trh.

[chooze:article;value:549565]

​"Má i několik památek světového dědictví. Dá se vyrazit na různé celodenní výlety. Pokud jsme na severu, tak třeba do Tunisu, Kartága, Sidi Bou Saidu," řekla Pátek. Milovníci historie si tak přijdou na své.

Ani gastronomičtí nadšenci pak nepřijedou domu zklamaní. Urbanová Dušková doporučuje ochutnat třeba typickou místní polévku chorba nebo plněné kapsy. Nejlepší podle ní najdete na místních trzích.

[chooze:article;value:550612]

​"Je to také země, kde roste spousta olivových stromů, mají vynikající olivový olej. Můžeme navštívit i palmové oázy, kde se pěstují fantastické datle," dodala Pátek. Oázy najdou návštěvníci při výletech na Saharu.

A jako překvapení možná budou v muslimské zemi působit alkoholické nápoje, ale i ty tam najdeme. "Tunisko má velmi dobré víno, takže se můžeme udělat i takovou cestu po víně, za vínem. Mně velmi chutná červené a růžové," doplnila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.