Moderní bydlení

Dozvuky klíčové debaty: Jako vítěz z ní vyšla Harrisová, ukazují průzkumy

Prezidentská předvolební debata je velká show, kterou si na televizních obrazovkách nenechají ujít miliony Američanů. Tu úterní sledovalo přes 67 milionů lidí.

Červnovou debatu, která ukončila naděje prezidenta Joea Bidena na znovuzvolení, vidělo něco málo přes 51 milionů diváků. Rekord drží diskuse mezi Donaldem Trumpem a jeho vyzývatelkou Hillary Clintonovou z roku 2016, tu sledovalo 84 milionů Američanů.

Čísla mluví jasně i o úspěšnosti obou kandidátů. Podle průzkumu CNN považuje okolo 63 procent diváků za vítězku Kamalu Harrisovou, jen podle 37 procent předvedl lepší výkon Donald Trump. Ten je jiného názoru, odvetu ale zatím nepotvrdil.

[chooze:article;value:573598]

"Když má boxer špatný zápas, dostane knockout nebo zápas prohraje, první, co řekne, je: 'Chceme odvetu.' Podle všech průzkumů jsme debatu vyhráli. A jestli bude odveta? Budeme o tom přemýšlet," vzkázal.

Emoce bývalý prezident rozvířil ve městě Springfield. Místní se bouří proti jeho tvrzení, že haitští přistěhovalci v Ohiu unášejí a jedí domácí zvířata. "Ve Springfieldu lidé, kteří tam přišli, jedí psy a kočky, jedí domácí zvířata lidí, kteří tam žijí. A tohle se děje v naší zemi," řekl během debaty republikánský kandidát.

[chooze:article;value:573588]

Trumpova poplašná zpráva popudila komunitní centra pro přistěhovalce i starousedlíky. "Dobře znám ty čtvrti, o kterých mluvili. Vím, že tam celoročně žijí divoké kachny a husy, a slyšel jsem, že se někteří lidé živí těmito divokými zvířaty, je to ale absurdní," míní tamní obyvatel Chris Hazel.

Žádná další debata mezi oběma prezidentskými kandidáty, která by mohla rozhodnout, jakým směrem se budou Spojené státy v dalších letech ubírat, zatím v plánu není. Už 1. října ale na americké stanici CBS proběhne debata viceprezidentů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.