Drahota Čechy od cestování neodrazuje. Zájezdy k moři rychle mizí

Lidé, kteří si letos zatím dovolenou nekoupili, by neměli na nic čekat. Tento rok se vyplatí koupit zájezd s co největším předstihem. Letošní nabídka zájezdů totiž rychle mizí.

"Letos evidujeme opravdu obrovský zájem. Je to o několik desítek procent víc než v loňském roce,“ potvrdil mluvčí cestovní kanceláře EXIM Tours Petr Kostka.

Pro mnoho lidí je dovolená důležitá hlavě kvůli psychickému zdraví. Po celém roce práce se totiž těší na zasloužený odpočinek. Za zájezd utratí klidně i vyšší částky.

[chooze:article;value:461983]

"Každý člověk má nějakým způsobem seřazené hodnoty a podle toho utrácení se dá poznat, co je pro něj velkou prioritou. U Čechů víme, že cestování, a zejména cestování do zahraničí, pro ně představuje takové potvrzení smysluplnosti vlastního života,“ vysvětlil psycholog Jeroným Klimeš.

Mezi nejoblíbenější destinace patří například Španělsko, Turecko nebo Egypt. Velkému zájmu se v poslední době těší i Řecko.

Za velký zájem o zájezdy podle odborníků mohou i dozvuky koronaviru. "Je to také dáno tím, že 300 cestovních kanceláří během covidu zavřelo. To znamená, že jejich klienti se obrací v tuto chvíli na ty cestovní kanceláře, které dál fungují," dodal mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež.

[chooze:article;value:502891]

​I přes to, že je aktuální nabídka kvůli vysoké poptávce omezená, zájemci o letní dovolenou nemusí zoufat. Podle odborníků je sice nejvyšší čas s plánováním začít, pokud jste ale flexibilní, datum a čas pro vás nehrají zásadní roli, tak dovolenou seženete.

Komplikace ale mohou být s takzvanými last minute pobyty. Problémem není nedostatek hotelů, ale chybějící letadla. Mnoho leteckých společností totiž zatím nedosáhlo stejné kapacity, jakou měly před covidem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.