Drama na chomutovském rybníce. Pod holčičkami se propadl led

Dívky se začaly klouzat na rybníce, po chvíli se ale pod devítiletou holčičkou led propadl a ona zůstala po hrudník ve vodě a nedokázala se dostat ven. Její kamarádka se jí vydala na pomoc, jenže se také propadla do vody. Dokázala se však dostat zpátky na břeh.

Žena, která právě procházela kolem, okamžitě zavolala na tísňovou linku. "Na místo tak vyrazili policisté z chomutovského oddělní, nadstrážmistr Vladimír Lhotský a podpraporčík David Pěnkava. Ti byli v parku ještě před přivolanými hasiči. Když policisté spatřili uprostřed rybníku plačící holčičku, která volala o pomoc, zatímco její promáčená kamarádka byla na břehu, neváhali," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

[chooze:article;value:533721]

Lhotský se vydal na led a do vody, kde odstraňoval kusy ledu, aby se dostal k dívce. Pěnkava mezitím pomáhal dívce na břehu, dokud nepřijeli hasiči. Ti ji po příjezdu naložili do hasičského auta, aby se zahřála.

Pěnkava se poté vrátil zpátky na rybník do místa, kde byl led silnější. Tam počkal, než mu Lhotský předal dívku, kterou se mu mezitím podařilo vytáhnout z vody. Devítiletou holčičku si pak převzali hasiči a následně ji ošetřili zdravotníci. Dívenky byly v pořádku, takže si je mohli převzít rodiče. 

Hasiči zachránili muže z bahna. Na vypuštěný rybník přišel krást (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.