Drama na chorvatském ostrově. Bouře rozmetala plavidlo o útes

[chooze:gallery;value:32198]

​Dlouhé hodiny probíhalo pátrání po čtyřech cestujících, kteří poznali odvrácenou tvář Jaderského moře. V pátek se plavili na malé lodi u ostrova Pag, který je součástí regionu Dalmácie. V noci tam ale panovala silná bouře, která plavidlo odnesla k útesům, o něž se rozbilo. 

Po pasažérech pátrali horští záchranáři, hasiči a policisté. Všechny se je podařilo nalézt živé v průběhu dopoledne. "Čtvrtého cestujícího jsme našli kolem 12. hodiny v zálivu. Byla mu poskytnuta první pomoc a byl předán do rukou zdravotníků," uvedli chorvatští horští záchranáři na facebooku

[chooze:article;value:508526]

​Silné bouře se v pátek přehnaly přes velkou část Chorvatska, nadále tam platí výstrahy. Nejvyšší stupeň byl vyhlášen pro Velebitský průliv, píše deník Danas. Nižší stupeň varování nadále platí pro Istrii, Kvarnerský záliv a severní Dalmácii.

Před bouřkami chorvatský hydrometeorologický úřad varuje i v neděli, výstraha je ale mírnější. V příštím týdnu předpovědi naznačují slunečné a teplé počasí s občasnými přeháňkami převážně ve vnitrozemí, což je dobrá zpráva pro mnoho Čechů, kteří se s koncem školního roku chystají na dovolenou k Jaderskému moři.

Podívejte se, jaké změny vás letos v Chorvatsku čekají:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.