Drama na dálnici. Žena začala rodit, na svět přišla zdravá holčička

[chooze:gallery;value:35475]

"Nezapomenutelný zážitek mají kolegové z oddělení silničního dohledu odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, praporčík Jaroslav Masnica a praporčík. David Machanec," informovala o neobvyklém zážitku policistů jejich mluvčí Pavla Jiroušková.

Oba totiž ve středu 10. dubna asistovali u překotného porodu v odstavném pruhu dálnice D56. "Vše začalo, když v odstaveném pruhu na silnici D56 u sjezdu na Paskov za hlídkou, která zde prováděla silniční kontrolu u jiného řidiče, zastavilo vozidlo," uvedla mluvčí.

Z auta podle ní vystoupil řidič, který požádal policisty o pomoc. Jeho žena totiž v autě začala rodit a muž věděl, že už ji nestihne včas dovézt do porodnice. "V tom okamžiku ženě praskla voda a porod začal. Kolegové nezaváhali ani na chvilku," řekla.

[chooze:article;value:549549]

Žena tak nakonec rodila na zadním sedadle auta. "Rodičku pomohli uložit na zadní sedadlo automobilu, jeden z policistů komunikoval s operátorkou zdravotníků a informace předával nastávajícímu otci, který své ženě při porodu pomáhal," popsala situaci.

Během krátké doby přišla na svět zdravá holčička. "Policisté ženu i dítě zabalili do termofolie, aby zajistili jejich tepelný komfort," vysvětlila Jiroušková.

Na místo poté dorazili zdravotníci, kteří si novorozenou holčičku a její maminku převzali do péče a následně odvezli do nemocnice. "Policisté pomohli se zajištěním vozidla a celá rodina odjela se zdravotníky do nemocnice," uzavřela mluvčí.

Porodnost v Česku klesá. Na vině je i ekonomická situace:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.