Drama na lyžáku. Autobus s dětmi uvázl na špatné cestě, mohla za to navigace

Velmi špatně mohl skončit lyžařský výcvik, na který vyrazili školáci do Krušných hor. Při cestě na Bublavu vjel jejich autobus na silnici, která se v zimě neudržuje, a uvázl tam. Řidiče autobusu na silnici poslala navigace.

Řidiči se nepodařilo vysvobodit, a musel tak přivolat pomoc. Celkem 43 dětí ze 7. až 9. třídy a dva učitele nakonec zachránila horská služba. "Vzhledem k tomu, že o samo vyproštění se řidič snažil už nějaký čas, bylo naší prioritou zajistit transport dětí a zprostředkovat jejich odvoz do cílového místa," prozradil náčelník Horské služby Krušné hory Miroslav Račko.

[chooze:article;value:494512]

Děti převáželi ve vozidlech horské služby a také ve speciálním autobusu. Dopravili je na Kovářskou boudu na Přebuzi, kam převezli i jejich zavazadla a jídlo. "Celá akce skončila úspěchem a lyžák může začít," prohlásil Račko.

Podle horské služby to není poprvé, co na této silnici v zimě někdo uvázl. "Autobus je v tomto ohledu spíše výjimkou, zato automobily jsou standardní záležitostí nejenom na této krušnohorské silnici. Situaci se snažíme vyřešit s příslušnými orgány," doplnil Račko.

Na fotografie ze záchrany dětí se můžete podívat zde:

[chooze:gallery;value:30762]

V Tatrách zachraňovali nezodpovědné turisty. Měli s sebou roční batole (02/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.