Drama na palubě letadla. Žena uprostřed letu porodila chlapečka

Haiťanka Wilene Tulusová začala mít kontrakce asi 20 minut poté, co letadlo společnosti Aeroméxico odletělo minulý pátek z letiště v Mexiko City, píše deník Daily Mail. Média o tom ale informovala až nyní. Protože už je žena maminkou jednoho syna, kontrakce poznala a upozornila na to letušky. Mezi dalšími cestující na palubě letadla byla naštěstí také lékařka Leticia Olivaresové, která ženě pomohla přivést na svět zdravého chlapečka. 

Na letišti Abrahama Gonzáleze v Ciudad Juárez už na ně čekali záchranáři, kteří je ošetřili a převezli do nemocnice, informuje portál Independent. Zatímco Tulusovou lékaři propustili v sobotu, chlapečka sledovali na dětském oddělení do neděle. "Oddělili jsme je, protože porod proběhl v nekontrolovaném prostředí s neodpovídajícími hygienickými opatřeními," uvedla v prohlášení nemocnice Chihuahua Health Institute.

"Novorozence jsme převezli do dětské nemocnice Children's Specialty Hospital, kde je k dispozici odpovídající personál a vybavení, které mu v případě jakýchkoliv komplikací poskytne specializovanou péči," vysvětlila nemocnice. Tam za ním okamžitě po propuštění přispěchala jeho maminka. "Matku jsme propustili během 24 hodin. Okamžitě se přestěhovala do dětské nemocnice, aby své dítě mohla nosit v náručí," uzavřela nemocnice.

[chooze:article;value:547182]

42letá Tulusová a její manžel nedávno uprchli z násilím zmítaného Haiti. Minulý pátek byli manželé zrovna na cestě do města Ciudad Juárez na severní hranici Mexika. Tam měli mít schůzku s americkými imigračními agenty, aby projednali jejich žádost o azyl.

Letecká společnost Aeroméxico, která letos slaví 90. výročí, prozradila, že chlapečkovi nadělila 90 letů zdarma. "Jsme nadšení, že jsme byli součástí tohohle skvělého příběhu, který právě začíná," uvedl mexický dopravce v prohlášení. Aerolinka také poděkovala lékařům za jejich profesionalitu a ocenila mimořádnou práci letušek i pilotů.

Mezi roky 1929 až 2018 se během komerčních letů narodilo celkem 74 dětí, porod nepřežily tři z nich. Naposledy se na palubě letadla narodilo miminko před dvěma týdny během letu do Bangkoku, kdy rodící ženě přispěchal na pomoc samotný pilot.  

Hororová cesta. Letadlo ve vzduchu prudce kleslo, zranily se desítky lidí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.