Drama na pražském letišti. Cestující do Egypta hrozil, že u sebe má bombu

Nepříjemnou situaci zažili lidé, kteří se po čtvrteční půlnoci chystali na pražském Letišti Václava Havla na odlet do egyptské Hurghady. Jeden z jejich spolucestujících měl totiž u kontroly před odletem ostatní vystrašit údajnou bombou. Na místo proto přispěchala policie.

Letiště celou událost odmítlo ústy mluvčího Michala Procházky komentovat. To mluvčí letecké společnosti Smartwings, které letadlo chystající se na odlet do Egypta patřilo, Vladimíra Dufková byla sdílnější. "Cestující na jednom z nočních letů do Egypta při bezpečnostní kontrole v gateu opakovaně zmiňoval, že má u sebe výbušninu. Z těchto důvodů bylo přistoupeno k bezpečnostním opatřením," řekla redakci TN.cz.

[chooze:article;value:512674]

Podle policie ale nakonec žádné nebezpečí nehrozilo. "Policisté zasahovali u incidentu během bezpečnostní kontroly na letišti. Šlo o dvojici pasažérů, konkrétně tedy jednoho z páru. Vyhodnotili jsme, že se nestalo žádné protiprávní jednání, a s tím jsme to ukončili," uvedl k události mluvčí policie David Schön. Dále však incident odmítl komentovat.

I když šlo tedy ze strany onoho pasažéra jen o "plané řeči", celá eskapáda mu jen tak neprošla. Do letadla totiž nenastoupil. "Cestující byl v souladu s přepravními podmínkami letecké společnosti vyloučen z přepravy," vysvětlila Dufková. Letadlo pak z Prahy odstartovalo s asi 50minutovým zpožděním.

V Německu blokovali provoz na letišti aktivisté. Postarat se o ně musela policie:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.