Drama na roudnické škole. Učitel měl při výuce vytáhnout pistoli

Drama se mělo odehrát v hodině tělesné výchovy na střední škole Neklanova v Roudnici nad Labem. Učitel tam měl při výuce vytáhnout před studenty pistoli a předstírat střelbu. Případ se měl stát ve čtvrtek minulý týden a jako první o něm informoval Litoměřický deník.

"Postavil si je do řady, mířil na ně zbraní, dokonce se pokusil vystřelit do vzduchu," popsal Deníku jeden ze zaměstnanců školy. Incidentu měl předcházet konflikt mezi učitelem a jedním ze studentů. Pedagoga mělo rozčílit, že žák neměl cvičební úbor. 

[chooze:article;value:534474]

​Podle Deníku vyučování po střelbě dál běželo, kantor měl učit ještě další hodinu.

Ředitelka školy později rodičům písemně oznámila, že s pedagogem ukončila pracovní poměr. Navíc mu byl zamezen přístup do areálu školy. "V současné době bohužel s ohledem na probíhající úkony trestního řízení nemůžeme sdělovat bližší informace, aby nedošlo k maření vyšetřování. Škola s pedagogem rozvázala pracovní poměr," napsala o víkendu Litoměřickému deníku ředitelka školy Helena Všetečková.

Případem se už zabývá policie. "Probíhají úkony trestního řízení. Po zajištění všech důkazů bude rozhodnuto o dalším postupu podle trestního řádu. Zatím nemůžeme sdělit další informace," sdělila TN.cz mluvčí litoměřické policie Pavla Kofrová.

Policie zadržela dva podezřelé mladíky, kteří na škole v Hamburku vytáhli na učitelku pistoli (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.