Drama na ruském letišti. Pád vrtulníku nepřežil nikdo z členů posádky

Nepovedené přistání stálo život tříčlennou posádku ruského vrtulníku na bajkalském letišti, uvedla ruská agentura TASS. "Zemřeli tři lidé, jedná se o posádku. Na palubě nebyli žádní cestující," uvedl jeden ze zdrojů agentury.

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1603669567183650819

Podle ní se jednalo o vrtulník Mi-8. V typu vrtulníku se však zdroje rozcházejí. Podle deníku Mirror byl totiž zničen nový stroj Mi-171E, který byl testován. Nic se však nemění na tom, že byla helikoptéra zničena téměř k nepoznání. "Oheň vrtulník zcela zachvátil, nyní se hasí," uvedli v době požáru záchranáři. Za jeho havárií stál podle předběžných výsledků vyšetřování požár motoru.

[chooze:article;value:479488]

Jedním ze zesnulých je údajně jeden z nejlepších ruských testovacích pilotů Galsan Gombojev. Na palubě stroje s ním byli druhý pilot Ilja Baranov a technik Andrej Samochvalov.

Incident přišel ve chvíli, kdy ruský prezident Vladimir Putin svolal mimořádné jednání Rady bezpečnosti. Setkání se mimo jiných zúčastnil i bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv, který promluvil o válce s NATO, o čemž TN.cz informovalo v článku zde.

Putin už má problémy i s mluvením:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.