Drama na slovenské základce. Čtvrťák vytáhl na spolužáka nůž, v batohu měl další

Na základní škole v Piešťanech zasahovala v úterý policie kvůli konfliktu dvou 10letých chlapců. Ti stáli údajně ve frontě, když se začali předbíhat a hádat, kdo odevzdá učebnice jako první. Jeden z chlapců pak vytáhl nůž a spolužáka se snažil napadnout, uvedl portál Noviny.sk. Druhý z hochů se na poslední chvíli noži vyhnul.

Zakročit musela učitelka, která chlapce s nožem vyvedla ze třídy a zamířila s ním do ředitelny. "Hrozně jsme se lekli. Děti stály podle abecedy v řadě a najednou bylo slyšet vřískot. Dva se pohádali, kdo bude stát před kým, a poté útočník vytáhl nůž," popsala situaci učitelka pro portál TVnovinky.sk.

[chooze:article;value:475190]

Vše se nakonec obešlo bez zranění. Čtvrťák ale neměl u sebe pouze jeden nůž. V batohu mu po incidentu našli další. Vedení školy ale odmítlo situaci jakkoli komentovat.

"Policisté kontaktovali pracovníky sociálně-právní ochrany dětí a sociální kuratele. V souvislosti s incidentem byli informováni i rodiče obou dětí," napsala na facebooku slovenská policie. Kriminalisté případ prověřují pro podezření z trestného činu nebezpečného vyhrožování.

Loni usmrtil student učitele mačetou. Soud mu v letos květnu zvýšil trest:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.