Drama na Slovensku. Muž střílel z okna ze vzduchovky, zasáhl chlapce na hřišti

Drama se odehrálo v sobotu ve slovenském Zvolenu. Kolem půl osmé večer zaslechli lidé několik střelných ran, informovalo na facebooku vedení města. Obyvatele sídliště to hodně vyděsilo, případ se totiž stal jen tři dny po atentátu na premiéra Roberta Fica (Směr-SD). Zvolen je přitom od Handlové, kde střelec předsedu vlády vážně zranil, vzdálený necelých 50 kilometrů.

Podle zvolenských policistů měl střílet ze vzduchovky z okna bytového domu 45letý muž. Jedna střela zasáhla chlapce, který byl v té chvíli na nedalekém hřišti u základní školy.

[chooze:article;value:555728]

​Policie informovala, že chlapec po výstřelu utrpěl lehké zranění ucha. "Případ vyšetřujeme jako přestupek proti občanského soužití. Policisté zbraň zajistili a zaslali k expertíze," citoval krajskou policejní mluvčí Márii Faltániovou web tvnoviny.

Dosud ale není jasné, zda muž střílel na dětské hřiště úmyslně, nebo zda šlo o náhodnou střelu. To je také důvod, proč se případ zatím řeší jako přestupek.

U další střelby zasahovali v noci na úterý policisté v Prešově na východě země. V jednom z barů tam střílel z pistole muž, který se pohádal s jiným hostem. Podezřelý, který měl mluvit česky, vystřelil do stropu, informoval web zoznam.sk. V té době bylo uvnitř asi pět lidí, někteří se okamžitě schovali ve vedlejší místnosti.

Muž naštěstí nikoho nezranil. Po činu z baru utekl, po chvilce ho ale policisté dostihli. Teď ho stíhají pro trestný čin nedovoleného ozbrojování a obchodování se zbraněmi.

Lidé v Ústí mají konečně klid. Policie zadržela podezřelé ze série vloupání do aut (20/5/2024): 

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.