Drama při zatýkání ženy se žloutenkou. Poplivala policistu a mohla ho nakazit

Když policisté v pondělí odpoledne chtěli předvést na služebnu hledanou ženu, mysleli, že půjde o klidnou záležitost. Šestatřicetiletá žena s muži zákona nejprve spolupracovala.

"Cestou začala být vulgární, agresivní a svou agresivitu vystupňovala zejména ve chvíli, kdy jsme ji u služebního auta vyzývali, aby odložila nebezpečné předměty, které při sobě měla," popsal zasahující policista Tomáš Jindra.

Hlídka se snažila zachovat klid. Jenže vtom udělala žena něco nepochopitelného. Začala na policistu plivat, zasáhla ho do očí a pusy. V autě se pak přiznala, že trpí hepatitidou C. Policista má teď strach o zdraví své i svých nejbližších.

[chooze:article;value:460925]

"Budou následovat ještě další odběry krve ke zjištění, zda u mě nemoc nepropukne, a to až v horizontu do půl roku od události," pokračoval Jindra.

Žloutenka typu C se přenáší hlavně slinami a krví. Postihuje především játra a v krajním případě může vést i k cirhóze, či rakovině jater.

"Zadržená žena se obdobného jednání dopustila už v minulosti, a dokonce byla již desetkrát soudně trestána," řekla mluvčí pražské policie Ea Kropáčová.

V současné chvíli jí za výtržnictví a šíření nakažlivé nemoci hrozí pětileté vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.