Drama v Brně! Hluchoněmou maminku zamkl na balkóně její dvouletý syn

Ženu se zoufalým výrazem uviděli ve čtvrtek dopoledne kolemjdoucí na balkóně v severní části Brna. "Živě gestikulovala do ulice a střídavě se otáčela k místnosti a tloukla na sklo," informoval na webu mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Po příjezdu na místo strážníci z ženiných náznaků pochopili, že je pravděpodobně hluchoněmá. Ze třetího patra pohyby rukou totiž předváděla, že má doma malé dítě a na balkóně ji zamklo.

[chooze:article;value:437496]

"Mladá maminka byla silně rozrušená a strážníci jí proto signalizovali, že jdou okamžitě do domu. Od sousedů si nechali otevřít vchodové dveře a zmapovali situaci pro hlídku pořádkové jednotky městské policie, která už byla na cestě," popsal Ghanem.

Hlídka následně bleskově otevřela dveře od bytu. Strážníci se přesvědčili, že je dvouletý chlapeček v pořádku a pustili do místnosti jeho maminku. "Dítě si nerušeně a spokojeně polehávalo na sedačce v obývacím pokoji. Jeho matka se úlevou rozplakala a popadla ho do náruče. Strážníkům dávala najevo svou vděčnost a ujistila je, že další pomoc nepotřebuje," uzavřel Ghanem.

Ještě za přítomnosti příslušníků městské policie přišli do bytu i prarodiče chlapce. Ti se o své blízké začali okamžitě starat.

Chlapec se v Praze propadl do rybníka. Zachránili ho až hasiči (2/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.