Drama v metru: Dva muži ohrožovali cestující zbraní. Padlo několik výstřelů

Na cestu metrem zřejmě jen tak nezapomene několik lidí, které tam měli ohrožovat dva muži minulý pátek večer. Ti podle svědků na cestující vytáhli střelnou zbraň. Nebezpečí cestující čelili na trase metra C, konkrétně ze stanice Pankrác až na Muzeum.

Právě na stanici Muzeum si na muže počkali policisté z oddělení Metro. Ti dostali hlášení o mužích na linku 158 od vlakového dispečera v pátek okolo půl desáté večer. Na Muzeu muži vystoupili a jeden z nich měl stále máchat pistolí okolo sebe.

Dramatická situace tak pokračovala i na nástupišti. Muž měl totiž několikrát vystřelit do vzduchu a následně i do prostoru před výtahy. To už ale zasáhla policie. Pomocí donucovacích prostředků 25letého muže zpacifikovala a následně zadržela.

[chooze:article;value:524956]

U něj pak policisté našli střelnou zbraň, snažil se ji ukrýt do příručního zavazadla. "Jednalo se o airsoftovou věrnou kopii pistole Glock, která se prakticky na první pohled nedala rozeznat od ostré zbraně," řekl mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Výtržníka pak policisté převezli na policejní služebnu. Čelí podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi. "V případě, že by se trestný čin neprokázal, bude řešen za přestupek na úseku zbraní a střeliva," uzavřel Hrdina.

Muž strčil svou známou pod metro. Žena zázrakem přežila (08/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.