Drama v Plzni: Útočník pobodal dva lidi, pak zapálil byt

[chooze:gallery;value:31141]

​Všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS) musely v pátek odpoledne zasahovat u incidentu na plzeňském Východním Předměstí. "Kvůli požáru jednoho podkrovního bytu v Barrandově ulici jsme evakuovali zhruba 13 osob. Zatím nepočítáme s jejich návratem. Na místě probíhá vyšetřování. Dva lidé jsou zranění. Požár je lokalizovaný a brzy bude zlikvidovaný," řekl po 16. hodině velící důstojník směny plzeňských hasičů Vladislav Mareš.

[chooze:article;value:493207]

​Dům má včetně podkroví čtyři nadzemní podlaží. Záchranáři byli na místo povoláni už před 15. hodinou, nikoliv ale kvůli požáru. "Byly tam pobodané dvě osoby. Muž a žena. Před naším příjezdem ve stejném objektu vznikl požár. Ve spolupráci s IZS jsme převzali dvě pobodané osoby ve vážném stavu," uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby v Plzeňském kraji Mária Svobodová.

"Žena na tom byla hůře, byla proto předána na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Třináct evakuovaných osob nevyžadovalo žádné ošetření. Kromě nich ale máme v péči pět policistů, kteří se při zásahu nadýchali zplodin z požáru," dodala Svobodová.

Podezřelého z útoku záchranáři také vyšetřili, zdravotní péči nepotřeboval, a byl proto předán policii, která jej ihned zadržela.

"Jediné, co teď mohu potvrdit, je, že jsme do Barrandovy ulice vyjížděli na základě oznámení. Bližší informace nebudeme poskytovat a můžeme ujistit veřejnost, že aktuálně nikomu nehrozí žádné nebezpečí," dodala policejní mluvčí Hana Kroftová.

Podle svědků z místa neštěstí se v bytě konala party. Přišel tam mladík, který pobodal muže a ženu. Založením požáru chtěl pravděpodobně zahladit stopy po útoku.

 Ohnivé peklo v centru města. Obří požár ohrozil hlavní trh s potravinami v Mexiku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.