Drama v Praze! Mladík se chtěl zabít. Život mu zachránili bezdomovci

Život 16letého mladíka se bez zaváhání rozhodl zachránit 36letý Daniel, muž bez domova. Ten se v pondělí náhodně setkal s kamarádkou na hlavním nádraží. Dlouho se neviděli, a tak se rozhodli zajít na cigaretu a popovídat si. Daniel si ale najednou všiml mladíka stojícího na lávce. Zdálo se, že se mladý muž chystá skočit dolů.

Zatímco Daniel běžel mladíkovi na pomoc, jeho kamarádka hledala pomoc v nádražní hale. Nikoho se jí sehnat nepodařilo. Lidé spěchali buď na vlak, metro, nebo za nákupy. Naštěstí zavolal policii kolemjdoucí.

[chooze:article;value:484518]

Když Daniel dorazil k mladíkovi, chytil ho za ruku. Mladík se mu ale vysmekl a sklouzl z lávky. Danielovi se však podařilo mladého muže pevně chytit. V mladíkovi se v tu chvíli patrně objevil strach z pádu a začal s Danielem spolupracovat. Když na místo dorazili strážníci městské policie, byl už šestnáctiletý hoch v bezpečí.

"Pomalu jsem šel k němu. Nevěděl jsem, co mám dělat. Bál jsem se. Chytil jsem ho za ruku," popsal Daniel situaci strážníkům.

"Obvykle ukazujeme případy, kde hlavní roli hrají strážníci. Tenhle příběh ale vůbec o městské policii není. Hrdinou je v něm někdo úplně jiný," vyjádřila vděk mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.