Dramatické chvíle zažila rodící maminka v Praze i miminko z Krkonoš

"Dobrý den, já vezu ženu do nemocnice na Podolí na porod. Ona říká, že to určitě nevydrží. My jsme někde v ulici Vršovická. Nemáte někde poblíž hlídku, která by nám mohla pomoct?" uslyšel v telefonu policejní operační důstojník.

"Bylo to urgentní. My jsme to auto dohledali. Najeli jsme vedle pana řidiče a byl šťastný, že nás vidí," uvádí Kristian Zahrál z pohotovostní motorizované jednotky.

[chooze:article;value:508600]

​Policisté rodině umožnili průjezd světelnými křižovatkami a v hustém provozu donutili ostatní řidiče, aby rodičce trpící bolestmi uvolnili na silnici místo. Minuli Vyšehrad a pokračovali podél Vltavy až do Ústavu pro péči o matku a dítě.

"Tatínek zastavil, já jsem vyběhl do nemocnice, kde jsem zalarmoval paní, která vyrozuměla lékaře a personál," dodává policista Zahrál.

Porod podle zástupkyně primáře z Ústavu pro péči o matku a dítě Petry Hanulíkové proběhl hladce. "Narodil se krásný a zdravý chlapeček. Oba i s maminkou jsou v pořádku," uvedla.  

[chooze:article;value:507080]

​Téměř identickou zkušenost s pomocí policistů má i paní Nikola Kolačná se svou čtyřměsíční Isabelkou. Miminko začalo doma zvracet a dusit se. Maminka s ním proto spěchala na pohotovost. Policisté ji zastavili na parkovišti v Jablonci nad Jizerou.

"V autě jsem si svítila baterkou, abych na ni viděla, kdyby se náhodou začala dusit. Tak mě zastavili," uvádí Nikola Kolačná.

Podle zasahujícího policisty Vojtěcha Přibyla měla maminka slzy v očích. "Malé miminko vedle ní plakalo. Po cestě do nemocnice jsou tři semafory, které blokují cestu, tak jsme se rozhodli řidičku doprovodit, předjet ji a upozornit ji světelným nápisem: Následujte nás," vzpomíná Přibyl.

Případy překotného porodu v Praze i dusícího se miminka v Krkonoších tak měly díky policistům šťastný konec.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.