Moderní bydlení

Dramatické video: Muže na Kanárech pronásledoval žralok. Bránil se pádlem

V nepříjemný zážitek se změnila klidná plavba na kajaku, kterou si v moři nedaleko pobřeží Kanárských ostrovů užíval jeden z místních. Z ničeho nic začal kolem něj kroužit žralok, napsal deník The Sun.   

Podle listu se zvíře snažilo kajak i s mužem převrhnout. Ten se ho ale snažil nejprve přemluvit a vyděšeně ho posílal pryč. Pak ale žraloka několikrát udeřil vší silou pádlem. Žralok pak naštěstí opravdu zmizel v moři, jak ukazují pořízené záběry z incidentu, které se objevily na sociálních sítích. 

​Odborníci se na základě těchto záběrů domnívají, že šlo o kladivouna. "Jde s největší pravděpodobností o stejný druh, který minulý týden zaútočil na turistku z Německa a ukousl jí nohu," upřesnili. 

Dle webu Le Monde obdržela španělská námořní služba informace o útoku na ženu ve 14:55. Na místo obratem vyslala vrtulník. Záchranáři chtěli zraněnou turistku přepravit do nemocnice v Las Palmas. Žena ale převoz nepřežila.

[chooze:article;value:571587]

Nejnovější incident s mužem na kajaku se stal u pobřeží Tazacorte, obce v západní části ostrova La Palma. Uživatelé sociálních sítí se pokusili incident bagatelizovat. "Žraloci kladivouni obvykle nejsou agresivní, na lidi obvykle neútočí," tvrdila řada uživatelů.

Většina druhů kladivounů je skutečně považována za neškodnou pro člověka a bylo zaznamenáno jen málo útoků. Navzdory tomu je jejich velikost a dravost činí potenciálně nebezpečnými.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.