Dramatický let společnosti Air Serbia. Letadlo nouzově přistálo s dírou v trupu

"Letoun Air Serbia Embraer E195LR se vrátil zpět do Bělehradu poté, co večer v neděli 18. února 2024 během letu JU324 Bělehrad–Düsseldorf narazil do letištní infrastruktury," informovala o incidentu letecká zpravodajská agentura FL360aero na sociální síti X.

Piloti nezvládli vzlet z bělehradského letiště a levým bokem letadla narazili do několika světel, která navádí letadla během přistávání. Piloti však ve vzletu dál pokračovali i přes to, že během srážky bylo letadlo poškozeno, píše web BNN.

[chooze:article;value:542224]

Cestující později vypověděli, že bezprostředně po nárazu se letadlo otřáslo. Posádce se ale podařilo udržet nad letadlem kontrolu. Pilot poté ve výšce asi 1 200 metrů vypustil palivo a zhruba po hodině se vrátil zpět na bělehradské letiště, kde nouzově přistál. 

Posádka ihned po přistání všechny cestující evakuovala. "Z letadlo byli rychle evakuováni, ale bylo jim řečeno, že šlo jen o menší incident. Nicméně viděli, že na levém křídle se něco ulomilo," upozornil The Aviation Herald. Incident se obešel bez zranění. 

Letadlu ve vzduchu prasklo okno a trup. Aerolinka odstavila desítky boeingů (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.