Dramatický převoz slovenské herečky do nemocnice. Domácí porod nevyšel

[chooze:gallery;value:34182]

Natálie ​Puklušová se o radostnou novinu podělila společně s partnerem Michalem na instagramu. "Přišla k nám tato malá bytost. Měla úctyhodných 4 300 gramů a 53 centimetrů. Porod byl dlouhý. Natálka tři noci předtím, než 'bubka' přišla na svět, už pořádně nespala," nastínil novopečený otec Michal.

Původní plán byl domácí porod, ten ale nevyšel. "Začali jsme rodit doma. To byl plán A. Měli jsme ale také zároveň plán B, kdybychom potřebovali. V rakouské porodnici o nás proto věděli a byli na nás připraveni," doplnil Michal.

[chooze:article;value:530778]

​Herečka si dle vlastních slov velmi přála rodit v domácím prostředí, tento záměr jí ale překazily náhlé komplikace. "Napustili jsme bazének, porod se ale ani po několika hodinách bolestí nikam neposouval," doplnil otec.

Přestože preferovali nemocnici za hranicemi Slovenska, cesta nakonec vedla do Bratislavy. "V daném stavu jsme potřebovali jet do nemocnice, která bude nejbližší, i když šlo o rozdíl 15 minut. Rozhodnout měla maminka. Ta však byla v takovém stavu, že žádné rozhodování nebylo možné, a tak to zůstalo na mně," vysvětlil Michal s tím, že nakonec herečka rodila v Bratislavě. 

[chooze:article;value:508907]

​Přestože měli oba rodiče ze slovenských porodnic strach, nakonec byli s péčí spokojení. "Když jsme tam zazvonili, otevřela nám nejmilejší porodní asistentka, jakou jsme si mohli přát. Natálka mohla rodit, v jaké poloze chtěla, a měla také k dispozici difuzér s esenciálními oleji. Také jsme si mohli k porodu pustit relaxační hudbu," dodal.

Devětatřicetiletá herečka tak dostala ten nejhezčí předvánoční dárek. Malou dcerku s netradičním jménem Wilka Mária. "Pláču. Dochází mi, že jsem máma a že mám jako máma tu nejkrásnější dceru na světě a že jsem to dala. Jako naše babičky a prababičky s celou tou obrovskou bolestí. Došlo mi, že jsme rodina a že nám doma voní ta nejkrásnější vůně na světě. Až nyní chápu všechny maminky," píše dojatá Puklušová na instagramu.

Policisté v roli porodníků. K rodící ženě dorazili jako první (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.