Dřív je zvali, teď se na ně vykašlali. Král na korunovaci nepozval některé příbuzné

Více než dva tisíce hostů z celého světa, a přesto svou pozvánku nedostali. Několik členů britské královské rodiny tak může korunovaci sledovat jen z televize. Na seznamu hostů totiž nenašlo své jméno hned několik z nich. Král s královnou je zkrátka nepozvali.

Na seznam hostů se podle deníku Daily Mail nedostalo hned několik pokrevních příbuzných. Jednou z nich je například 27letá Amelia. Nejen, že je uznávanou modelkou a média o ní hovoří jako o "nejkrásnější člence královské rodiny", ale zároveň je i vnučkou bratrance zesnulé královny Alžběty II.

[chooze:gallery;value:31528]

Amelia se korunovace nezúčastní, a to i navzdory tomu, že na předchozí významné události pozvánku dostala. K podivu je to i proto, že Amelia je v linii následníků trůnu. Není ale jedinou příbuznou, kdo pozvánku na jednu z největších událostí v dějinách Velké Británie nedostal.​​

Své jméno na seznamu hostů neobjevila ani Zenouska Mowattová, vnučka sestřenice královny Alžběty, která se přitom už několikrát objevila po boku předních členů královské rodiny přímo na balkóně Buckinghamského paláce. Na několika soukromých snímcích je navíc pouze s královnou.

[chooze:article;value:503153]

​Na seznamu hostů naopak nechybělo několik významných jmen, píše deník Cosmopolitan. Nikoho nepřekvapí, že korunovace se zúčastní princ William s manželkou Kate a jejich dětmi. Chybět by nakonec neměl ani princ Harry, kterého ale jeho manželka Meghan nedoprovodí.

Na seznam hostů se údajně dostal i kontroverzní princ Andrew. Korunovace by se měl zúčastnit se svými dcerami Beatrice a Eugenií. Jeho bývalá manželka Sarah Fergusonová se k nim ale nepřipojí.

Slavnostní ceremoniál korunovace nového britského panovníka budete moci v sobotu sledovat od 7:55 ve speciálním vysílání Víkendové Snídaně a pak živě v komentovaném vysílání na televizi Nova, TN Live a na Voyo.   

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.