Drogový boss se vysmívá policii. Na internetu se chlubí luxusním životem

Narkobaron a jeden z nejhledanějších zločinců světa Christy Kinahan má zajímavý koníček. Přestože Spojené státy vypsaly na jeho dopadení odměnu až pět milionů dolarů (asi 117 milonů korun), rád cestuje a navštíveným hotelům a restauracím neváhá věnovat obsáhlé recenze. I když pod falešným jménem Christopher Vincent. Na jeho bohatý společenský život upozornil investigativní portál Bellingcat.

Mezi lety 2019 a 2023 měl 67letý Ir zanechat na Googlu přes 200 recenzí, a to nejen ze Spojených arabských Emirátů, kde se ukrývá, ale také z Jihoafrické republiky, Číny, Zimbabwe, Turecka, Belgie, Nizozemska, Maďarska, Egypta, Španělska či Portugalska. Slovní hodnocení často doprovázel fotkami či videem. Na některých je přitom zachycený v odrazech na lesklých površích.

V roce 2022, kdy na něj Američané vypsali odměnu, se sice jeho cestování omezilo, i jeho příspěvky ze Spojených arabských emirátů ovšem pomohly odhalit, kde a jak Kinahan žije. A podle návštěv obchodních center, hotelů a restaurací v Dubaji i dalších tamních městech nejspíš opravdu nestrádá.

[chooze:article;value:546484]

Podle portálu Sun má Ir jmění ve výši asi 18 miliard korun. Společně se svými syny, na které je taktéž vypsaná odměna, má být podle deníku Daily Mail napojený na drogové gangy v Jižní Americe, ale i na teroristy v Asii či na zpravodajské služby Íránu a Ruska.

V minulosti skončil ve vězení za držení heroinu v hodnotě milionů korun či za padělání šeků. Jeho soupeření s irským dalším gangem pak mělo vést k 18 vraždám.

Právě po této vlně násilí v roce 2016 měl Kinahan odjet do Dubaje, aby se vyhnul možnému zatčení. Irsko ani Spojené státy totiž nemají se Spojenými arabskými emiráty smlouvu o vzájemném vydávání zločinců. Recenzovat tak zatím může klidně dál.

Úžasná podívaná: Skateboardová show na střeše dubajského mrakodrapu (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.