Drogy ve Sněmovně: Policie má podezírat šéfa kanceláře Pekarové, ten to odmítá

Podezřelé ťukání z pánských záchodů přivedlo Ochrannou službu Policie ČR k papírku se zbytky kokainu.

"Takže aspoň víme místo činu. Musíte jít rovně, doprava, na konec chodby a zase doprava. A tam narazíte na vchod k předsedkyni Sněmovny. A napravo je toaleta, pánská. Tam je přesně ta zeď, která je s tou ochrannou službou paní Pekarové," popsal expremiér a poslanec Andrej Babiš (ANO).

Podle portálu idnes.cz měl toalety během noci nálezu několikrát, i s dalšími muži, často navštěvovat šéf kanceláře Markéty Pekarové Adamové Petr Pelc, ten to ale odmítá.

[chooze:article;value:558023]

"To, že jsem s tímto spojován, tvrdíte pouze vy, a toto spojení důrazně odmítám," vzkázal Pelc.

Ten v Poslanecké sněmovně působí od roku 2013, nejdřív jako asistent Pekarové Adamové, která se za něj teď postavila. "S nálezem ředitele mé kanceláře spojujete pouze vy, hovořila jsem s ním o tom a spojitost s tímto důrazně odmítá. Nemám důvod mu nevěřit," uvedla Pekarová Adamová.

Rokem a půl tajení nálezu drogy je prý znepokojena a nic nespravila ani omluva policie. Zda udělala ochranná služba maximum pro odhalení toho, kdo kokain sem do Poslanecké sněmovny přinesl, už zjišťuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

[chooze:article;value:557845]

"Kokain se ve Sněmovně šňupal vždycky, šňupe a šňupat bude. Ví to samozřejmě i policie. Jediné, co je na tom k řešení, je to pokrytectví, že poslanci šňupat můžou, ale když si vypěstujete pár kytek trávy, jdete na osm let do vězení. Ano, takto explicitně. Za deset kytek osm let," okomentoval kauzu občanský aktivista Matěj Hollan.

Někteří poslanci už přišli s tím, že podstoupí test na drogy.

"Naši poslanci a poslankyně jsou ready (připraveni, pozn. red.) na testy návykových látek, my se nemáme čeho bát, ostatně já ani nepiju alkohol, přesto se někdy musím bavit s alkoholem zmatlanými lidmi ve Sněmovně. Vyzývám k testu poslanecký klub ANO a klub SPD, který také šíří bludy. Výsledky samozřejmě pojďme všichni transparentně zveřejnit," řekl šéf Pirátů Ivan Bartoš.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.