Dror (†30) se těšil na vrchol své kariéry. Zabili ho teroristé z Hamásu

Měl to být zlom jeho kariéry. Dekorace Dror vyráběl už na řadu akcí, festival Nova byl pro něj ale tou největší. Práci dokončil v předvečer akce v pátek 6. října a z oblasti odjel. Ráno mu ale volali organizátoři, že je potřeba něco upravit. 

"Krátce na to se tam objevili teroristi. V poslední zprávě, kterou jsme od něj dostali, psal, že teroristi všude střílí, že se schovávají, napsal, že nás miluje, pak se kontakt přerušil," sdělil jeho otec Idan Bahat.

[chooze:article;value:528046]

Rodina zůstala v šoku. Nikdo nevěděl, co se stalo, doufali, že se spojení brzy obnoví. Marně. Další den ráno vzal Drorův táta jeho kartáček a hřeben a se vzorky DNA svého syna se vydal do nemocnic a márnic. Tělo našli v pondělí.

"Nechápeme, proč ta nenávist. Proč to ti lidé udělali. Ta monstra. Je to nepředstavitelná katastrofa. Bylo mu třicet, jeho život zrovna začal," posteskl si truchlící táta.

Jméno Dror může v překladu z hebrejštiny znamenat svoboda nebo vrabec. Jeho příbuzní se chtěli ujistit, že s nimi bude navždy. "Má roztažená křídla, protože od nás odletěl. Od doby, kdy jsme tu zprávu dostali, nosím i jeho oblečení a prsten, který na něm našli," řekla jeho sestra Ziv.

[chooze:article;value:527914]

Kromě vzpomínek zůstal Bahatovým po jejich milovaném synovi a bratrovi i pes Reider, který byl Drorovým nerozlučným parťákem od chvíle, kdy si ho přivedl z útulku. "Budeme se o něj teď starat. K hrobu chodí s mojí ženou každý den," uvedl Idan.

Životy se jim 7. října navždy změnily. I přesto se v nich ale budou snažit dál pokračovat, jak nejlépe to půjde. Nejen kvůli zesnulému synovi, ale dalším třem dětem. Věří, že jejich syn by to tak chtěl.

K tématu se vyjádřil analytik Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity Josef Kraus (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.