Drsné detaily setkání Harryho a Karla III. Dusno v královské rodině pokračuje

Vztahy v britské královské rodině se nezlepšily ani po oznámení rakoviny krále Karla III. Fanoušci monarchie přitom doufali v zázrak, když uviděli prince Harryho přilétat do Londýna.

Harry sice hned po příletu zamířil za svým otcem, ale podle všeho nešlo o vřelý návrat dlouho ztraceného syna. Schůzka totiž trvala jen zhruba půl hodiny. Oba muži se přitom spolu předtím osobně nebavili více než rok. Před schůzkou si ale Harry nadiktoval docela drsné podmínky, uvedl web The Mirror

Vévoda ze Sussexu prý během hovoru s otcem odmítl, aby byla ve stejné místnosti i královna Camilla. "Slyšela jsem, že Harry nechtěl být v jedné místnosti se svou nevlastní matkou, když mluvil s králem o jeho diagnóze rakoviny," uvedla Camillina přítelkyně a britská novinářka Petronella Wyattová pro deník The Telegraph

[chooze:article;value:541337]

​Není přitom žádným tajemstvím, že Harry a Camilla mají napjaté vztahy. Harry se do své nevlastní matky drsně pustil například ve své knize Spare (Náhradník). V šokující pasáži ji obvinil, že právě ona vynášela různé informace do médií a za každou cenu chtěla sňatek s Karlem, aby získala korunu. Popsal také, že s Williamem otce prosili, aby si ji nebral. Byli prý připravení ji vzít do rodiny, ale nechtěli, aby se otec podruhé oženil. Harryho slova Karla III. tehdy hodně rozčílila. 

Zatímco s Camillou se Harry vidět nechtěl, tak o setkání s bratrem Williamem prý zájem měl. William měl ovšem opačný názor a před Harrym dal přednost nemocné manželce Kate. 

V Británii vydržel jen pár hodin

Harry ve vlasti minulý týden vydržel nakonec jen zhruba 26 hodin a letěl zpět do Kalifornie. Tam na něj čekala manželka Meghan a děti Archie (4) a Lilibet (2), kteří s Harrym do Británie necestovali. Meghan se ve Spojeném království naposledy ukázala v roce 2022 na pohřbu královny Alžběty II. Korunovace krále Karla III. v roce 2023 se nezúčastnila. 

O detailech Harryho návštěvy Velké Británie mluvila na TN Live odbornice na královskou rodinu Barbora Koukalová:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.