Drsné opatření v oblíbené letní destinaci. Na pláži lidé nemohou lízat ani zmrzlinu

Od 5. července platí omezení, která zakazují některé aktivity na plážích ve městě Sant'Antioco. Jak upozornil portál Today, nařízení má přes 20 bodů. Kromě stanování či sbírání a používání kamenů pro ukotvení deštníků je na plážích zakázáno také sportování. Nesmí se tam navíc ani jíst.

Primátor města Ignazio Locci se chce takto vyhnout znečištění odpadky, které po sobě zanechávali nejen turisté. Vadí mu totiž zejména velké rodinné pikniky. Údajně si totiž někteří obyvatelé nosili na pláže během volných dnů dokonce i stoly a celou výbavu na oběd a hodování.

[chooze:article;value:511056]

"Souhlasím s tím, že zákaz se může zdát přehnaný. Ale i přes apelování na zdravý rozum lidí jsme před tím často a příliš zavírali oči," vysvětlil Locci s tím, že zavedení opatření už bylo opravdu nevyhnutelné.

Každý, kdo si dá na pláži třeba sendvič, ovoce, nebo dokonce právě zmrzlinu, riskuje. I přesto, že by místo nijak neznečistil a všechny odpadky si odnesl, může člověk dostat pokutu až ve výši 500 eur (téměř 12 tisíc korun), píše agentura Ansa.

Právě zákaz jídla na plážích vyvolal mezi obyvateli obrovskou vlnu kritiky. "Takže když půjdu na pláž, kde zůstanu celý den, nesmím jíst? Z toho vyvozuji, že pokud je v okolí kiosek, nemůžeme si dát zmrzlinu a jít si ji sníst pod slunečník, ale musím ji slízat vedle kiosku. Jak daleko od něj je to už považováno za pláž?" ptá se jeden člověk. "Takže když pošlu dceru na letní tábor, nemůžu jí dát ani svačinu?" zuří maminka.

Benátky a Chorvatsko chtějí méně turistů. Belgie je zase vítá s otevřenou náručí (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.