Drsné urážky v sanitce. Nemocné Češce slovenští záchranáři měli sprostě nadávat

Turistka dostala záchvat na Kollárově náměstí ve středu v noci. Potřebovala tedy pomoc záchranářů. Ti ji ale v sanitce, když si mysleli, že je v bezvědomí, sprostě uráželi, řekla webu noviny.sk její maminka.

"Nejsem ani schopná říct, co říkali, že tu tlustou pi*u někam odvezou, že ji ostříhají a tam s ní budou mít sex. Slyšela, že o ní říkají, kam ji pošlou, na kliniku, aby se podívali, co je to za tlustého hrocha. To je prostě neuvěřitelné," sdělila maminka.

Dívka trpí Susacovým syndromem, která postihuje cévy a poškozuje sluch a zrak, zároveň má nervovou poruchu. Užívá tedy spoustu léků, včetně steroidů a antidepresiv, upozornil web deníku Nový Čas

[chooze:article;value:513085]

"Je to opravdu vzácné onemocnění. Pacienti mohou mít výraznou psychiatrickou symptomatologii. To znamená, že mohou mít halucinace, paranoiu," sdělila neuroložka Ronnie Šandorová Traubnerová.

Pacientku sanitka nakonec ani nedovezla do nemocnice. Pouze ji pustili ven u lavičky. Závěr celého incidentu měl vidět svědek, který sepsal podnět na Úřad pro dohled nad zdravotnickou péčí.

Slovenské ministerstvo se k záležitosti chce vyjádřit až po obeznámení se s celou situací. Záchranáři zásah prověřují. "Pokud naše interní zjištění prokážou jakékoli pochybení našich zaměstnanců, co se týká etických zásad našich zaměstnanců, budeme vůči nim postupovat v souladu s našimi interními předpisy," informovala mluvčí Darina Schreková. 

Policie ukončila vyšetřování postřelení kadetky Míši. Rozhodne se o obžalobě (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.