Drsné záběry: Rusko dostalo tvrdou ránu. Tisícitunová válečná loď šla ke dnu

Rusko přišlo o další válečnou loď. Podle informací agentury Unian se ukrajinské rozvědce podařilo potopit loď jménem Caesar Kunikov. Úspěšná operace se odehrála ve středu brzy ráno v Černém moři nedaleko pobřeží Krymu.

Za útokem na loď má stát oddíl ukrajinské rozvědky zvaný Skupina 13. Ten měl použít drony, které Ukrajina s oblibou využívá k útokům na ruské námořnictvo. Exploze byla slyšet na kilometry daleko.

[chooze:article;value:534659]

Caesar Kunikov se po zásahu potopil. Svědci podle portálu Meduza zahlédli po explozi několik ruských vrtulníků, které směřovaly k místu potopení válečné lodi. Ruské ministerstvo obrany se k útoku nevyjádřilo, ukrajinská rozvědka se však pochlubila videem z operace.

Loď, kterou Ukrajinci potopili, patřila k třídě Projekt 775, který se v kódu NATO označuje jako Ropucha. Jedná se o výsadkovou loď, kterou ruská armáda používá k vylodění vojáků, je však schopná převážet i těžkou vojenskou techniku, jako například tanky. Třída Ropucha se vyráběla až do roku 1991.

Lodě této třídy se staly cílem ukrajinské armády už dříve. Loni oznámili Ukrajinci zničení hned tří lodí třídy Ropucha. Oleněgorskij Gorňak zasáhly námořní drony nedaleko přístavu Novorossijsk, zatímco Minsk a Novočerkassk zničily drony přímo v přístavech v Sevastopolu a Feodosiji.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.