Drsný útok v Německu. Muž v supermarketu pobodal malou dívenku

Otřesný případ se stal ve středu dopoledne na jihu Německa. Čtyřletá dívenka byla s matkou nakoupit v supermarketu ve městě ve Wangen im Allgäu, kde na ni s nožem v ruce zaútočil jeden ze zákazníků, napsal německý týdeník Focus. Svědci vypověděli, že útok byl zcela nečekaný.

Jeden ze svědků incidentu agresorovi nůž sebral, a když chtěl útočník z obchodu zmizet, začal ho pronásledovat. Přivolal zároveň policii, která podezřelého dopadla jen pár metrů od místa činu.

Obchod policisté ihned uzavřeli a hledali útočnou zbraň. Zákazníci si mohli opět nakoupit ve čtvrtek dopoledne. 

[chooze:article;value:543629]

Dívka utrpěla vážná zranění a v současné době má být ve stabilizovaném stavu, upřesnil web tagesschau.de. Okamžitě po útoku ji záchranáři dopravili do nemocnice, kde se podle portálu okamžitě podrobila operaci. 

Podezřelý 34letý muž se syrským a nizozemským občanstvím stanul ve čtvrtek před soudcem, k obviněním se zatím zřejmě nevyjádřil, uvedla policejní mluvčí. Motiv muže a přesný průběh činu se stále zjišťují. "Ti dva se do té doby neznali a pravděpodobně mezi nimi nebyl žádný předchozí vztah. Zločiny tohoto druhu jsou velmi vzácné," zdůraznila mluvčí. 

Starosta města Michael Lang na čtvrtečním zasedání městské rady navrhl, aby svědek události, který se neváhal agresorovi postavit, dostal ocenění.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.